Mini Market bedrijfscatering in de schijnwerpers

De Mini Market bedrijfscatering heeft zijn plaats veroverd in bedrijfscateringland

Mini Market bedrijfscatering

Het principe van de Mini Market Bedrijfscatering is in Nederland pas in Coronatijd ontdekt. In Italië, de VS maar ook in de landen om ons heen was het al wel een concept dat bestond. De Mini Market Bedrijfscatering heeft intussen een eigen plek gekregen in de wereld van bedrijfscatering.

Geen vervanging meer

Waar het eerst alleen een ‘vervanging’ van het bedrijfsrestaurant was, is het Mini Market concept nu een volledig alternatief en “meer”. Warehouses, producenten, kantoorpanden, groothandels en andere bedrijven stappen over op deze onbemande vorm van bedrijfscatering. De grote spelers kiezen voor een Mini Market bedrijfsrestaurant met full service waarmee tijdens de piekmomenten ook vers bereide producten beschikbaar zijn. Het nieuwe concept is niet ‘nieuw’ meer en het woord ‘Mini Market’ is een begrip geworden in ons land.

Grote foodfabrikanten zijn overgestapt en vertrouwen in de toekomst van de Mini Market. De Nederlandse bedrijfscateringbranche staat al twee jaar lang niet stil en is voortdurend in ontwikkelingen. Nieuwe aanbieders schieten uit de grond en het concept wordt op verschillende manieren aangeboden. Voor hotels, scholen, openbare ruimtes, bedrijven of overheidsinstellingen, het Mini Market concept past overal.

Mini Market bedrijfscatering PURA GO
Smart Fridge Mini Market

Mini Market in een begrip geworden

Wij denken dat het Grab & Go concept zichzelf heeft bewezen en geloven dat elk traditioneel bedrijfsrestaurant in de toekomst over een 24/7 mogelijkheid beschikt. Bedrijfscatering waar tussen twaalf en twee uur gebruik van kan worden gemaakt heeft geen toekomst meer. Mensen werken flexibel en verwachten dus ook een flexibel bedrijfsrestaurant. Bedrijven zien ook dat de Mini Market grote kostenvoordelen oplevert of dat het een betaalbaar concept is voor bedrijven die nog geen bedrijfscatering hadden.

De grote Nederlandse cateraars zijn nog niet om. Het ‘onbemande’ heeft te grote gevolgen voor de bedrijfsvoering waardoor er bij de meesten niet wordt gekozen om een onbemand concept aan te bieden. Bij PURA GO geloven we in vooruitgang. Twee jaar geleden zijn wij begonnen met het vermarkten van het Mini Market Bedrijfscatering concept en inmiddels zijn er meer dan 65 GO’s operationeel. Onze Grab & Go Mini Market komt in verschillende varianten en past overal. Van onbemand tot full service en alles daartussenin. PURA GO heeft invloed op alle processen. Met deze korte keten kunnen wij snel handelen waardoor ‘vandaag besteld, morgen in uw PURA GO’ gerealiseerd kan worden.

 

Hybride bedrijfscatering

Het hybride werken is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het woord ‘hybride’ is nog nooit zo vaak gebruikt als in 2022. Ook het Mini Market concept is hybride maar dan een hybride vorm van bedrijfscatering. Het speelt in op de hoeveelheid mensen die op een bepaald moment wel of niet aanwezig zijn op kantoor. Het flexibele karakter van het concept is wat het zo interessant maakt voor de bedrijven. De Mini Market is al naar gelang de behoefte uit te breiden met bemensing. Als er dus een keer veel gasten en gebruikers zijn kan er worden opgeschaald en op rustige dagen of periodes dan kan er worden afgeschaald.

De ontwikkelingen gaan razendsnel en zo verandert ook het assortiment. Recent zijn de harde broodsoorten toegevoegd, de warme soep, de bakkery afdeling met verse croissants, muffins en appelflappen en binnenkort is er optioneel een gebaksvitrine leverbaar.

 

Mini Market bedrijfscatering in Nederlands is hot

Het Mini Market concept heeft zijn plaats veroverd in bedrijfscateringland.

Jouw eigen PURA GO Grab & Go Mini Market? Neem contact met ons op.