Ecovadis - Bronzen medaille

PURA heeft onlangs de bronzen medaille behaald in de duurzaamheids prestatiemonitor van Ecovadis.

Lees het artikel op foodclicks

Met dit resultaat plaatsen ze zichzelf in de top 35% van de tienduizenden bedrijven wereldwijd die door Ecovadis zijn beoordeeld, hiermee positioneert PURA zich als een van de meest duurzame cateraars van Nederland.

Internationale erkenning

Bij PURA staat duurzaamheid altijd al hoog op de agenda. Deze medaille is een bevestiging dat ze op de goede weg zijn.

Cas van der Heijden: “Ons toegewijde team heeft het afgelopen jaar nauwgezet samengewerkt om ons beleid en de praktijk met betrekking tot verschillende duurzaamheidsaspecten, zoals milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop, in kaart te brengen. De Medaille is een internationale erkenning van onze voortdurende inspanningen om het duurzaamheidsniveau van onze activiteiten te verbeteren. Het is niet alleen een prestatie voor ons team, maar ook een geruststelling voor onze opdrachtgevers, gasten en partners, die kunnen vertrouwen op onze toewijding aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. Deze beloning bevestigt onze vastberadenheid om onze planeet te beschermen en motiveert ons om nog harder te werken aan een vitale eet- en drinkomgeving voor werkend en lerend Nederland. Het is dan ook onze intentie om te blijven streven naar een verbetering van onze duurzaamheidsprestaties, en we zetten ons in om in 2025 een zilveren medaille te behalen.”

 

Route naar duurzame catering

In een wereld waarin de roep om duurzaamheid steeds luider klinkt, worden keurmerken en duurzaamheidsbeoordelingen vaak gezien als de gidsen die ons naar een meer verantwoorde consumptie leiden. Ecovadis is een wereldwijd erkent platform dat de duurzaamheid van bedrijven beoordeelt op basis van hun milieu-, sociale en ethische prestaties. De afgelopen maanden is PURA beoordeeld met de bronzen medaille als resultaat. Externe beoordelingen bevatten een objectieve en onpartijdige evaluatie van de inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Dit stelt bedrijven in staat om de prestaties te meten en te vergelijken met internationale standaarden en beste praktijken. Door deze externe maatstaven na te streven kunnen bedrijven hun inspanningen richten op gebieden waar ze verbetering nodig hebben en de sterke punten benutten om nog meer impact te maken.

Bij PURA geloven ze in een toekomst waarin voeding niet alleen voedzaam en lekker is, maar ook ethisch verantwoord en duurzaam geproduceerd wordt. Deze medaille is een stap vooruit op die reis, en ze zijn vastbesloten om voortdurend te innoveren en te verbeteren in het streven naar een betere wereld.