Een gezonde planeet begint op ons bord

Greendish: “De manier waarop we met voedsel omgaan overschrijdt de grenzen van onze planeet. Wist je dat voedsel verantwoordelijk is voor maar liefst 30% van de mondiale CO2-uitstoot? Het is hoog tijd voor verandering.” Wij als bedrijfscateraar sluiten ons hier volledig bij aan!

PURA & Greendish

Wij complimenteren Pura bij Byondis met het succes dat zij in het project hebben bereikt. Zie hier de positieve impact die zij op jaarbasis hebben gemaakt door minder voedsel te verspillen.

Pura bij Byondis heeft deelgenomen aan Catering van Morgen, onderdeel van Gelderland van
Morgen. Dit is een project van Provincie Gelderland om het voedselaanbod in de provincie verder te
verduurzamen. Pura bij Byondis is aan de slag gegaan met het verminderen van voedselverspilling.
Hiervoor is eerst een nulmeting uitgevoerd om in kaart te brengen hoe ze ervoor stonden. Op basis
hiervan zijn doelen gesteld en adviezen gegeven. Daarna volgde de actieperiode waarin de
medewerkers van deze locatie aan de slag gingen met deze adviezen. Na deze actieperiode is de
effectmeting uitgevoerd om duidelijk in kaart te brengen welke financiële- en milieuwinst er is
behaald door de veranderingen tijdens de actieperiode.

 

Keep up the good work

“Gefeliciteerd Joris en het keukenteam van Pura bij Byondis met het behalen van deze indrukwekkende resultaten! Jullie zijn zeer bewust geworden van alle mogelijkheden om voedselverspilling te verminderen en daar supergoed mee aan de slag gegaan! Dit heeft geresulteerd een grote besparing van de milieu-impact van het bedrijfsrestaurant in enkel een paar maanden. Keep up the good work!” Projectmanager Nikki van Kuijk