De Mini Market

Hét Mini Market concept voor bedrijven

BETAALBAAR  |  FLEXIBEL  |  BEMAND OF ONBEMAND  |  24/7 BESCHIKBAAR  |  ULTRAVERS

Ontstaan van het Mini Market concept

Het mini-market concept is, vanwege toenemende vraag naar meer keuzes en flexibiliteit bij werknemers, een succes in de wereld van bedrijfscatering. Het idee achter het Mini Market concept is dat werknemers hun eigen lunch of maaltijd kunnen samenstellen door middel van een Grab & Go self-service Mini Market. Hierbij kunnen de medewerkers kiezen uit een breed scala aan verse gezonde en smakelijke opties.

De oorsprong van het concept ligt in de Verenigde Staten waar het in de jaren negentig, toen bedrijven op zoek waren naar manieren om hun medewerkers beter te bedienen, vorm heeft gekregen. Bedrijven zagen het als een manier om meer keuzes te bieden aan hun werknemers, terwijl ze tegelijkertijd de kosten voor de catering konder verlagen door het minder afhankelijk te zijn van traditionele kantines.

In Nederland is de Mini Market tijdende de Coronatijd geïntroduceerd. Bedrijfsrestaurants hoefden niet dicht maar werkgevers vonden grote groepen bij elkaar een potentiële bron van besmetting. Hierdoor waren de bedrijfsrestaurants beperkt open. Omdat er toch behoefte was om iets te eten en te drinken te kopen ontstond het idee om producten te verkopen die elders, of tijdens een wandeling opgegeten konden worden. Dit is de Mini market geworden. Het concept groeit in populariteit vanwege de voordelen die het biedt aan zowel werkgevers als werknemers. 

“Een Mini market concept als oplossing voor bedrijfscatering bied veel kansen”

Met de PURA GO Mini market wordt voorzien in de vraag naar een flexibel bedrijfsrestaurant. Hierdoor speelt het concept in op de hoeveelheid mensen die op een bepaald moment wel of niet op kantoor aanwezig zijn. Mensen die naar kantoor gaan willen daar ook een ontbijtje kunnen pakken. Daarnaast willen degene die tot laat werken een maaltijd mee naar huis kunnen nemen. Natuurlijk blijft de lunch een belangrijk eetmoment maar de momenten daaromheen tellen steeds meer mee. 

Mini market formule

PURA GO Heeft een complete formule om het Mini market concept heen gebouwd. Deze formule is toekomstbestendig, schaalbaar en een volwaardig alternatief voor een bemand bedrijfsrestaurant. De meeste producten die in de Mini market shops van PURA GO worden aangeboden worden zijn ultravers en worden in eigen huis gemaakt. 

 

Grab & Go naam met groen

Mini Markets zijn populair geworden vanwege hun gemak en de 24-uurs toegankelijkheid. Ze zijn ook handig voor mensen die op zoek zijn naar gevarieerde opties door het brede scala aan producten. 
Waar wij blij van worden: “Samen een vitale eet- & drinkomgeving creëren voor werkend Nederland.”

 

Mini Market concept PURA GO

Wat is een Mini Market

Een Mini Market is een kleine supermarkt of winkel. Het concept van een Mini Market is gebaseerd op het idee van self-service, waarbij klanten zelf hun producten selecteren en betalen bij de kassa.
Een Mini Market en helemaal als je aan Albert Hein denkt associeer je met een supermarkt. Een mini market in een bedrijfsgebouw is een vorm van bedrijfscatering. Het is geen supermarkt waar je boodschappen kunt doen maar een shop in een bedrijf waar je terecht kunt voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Het is een bedrijfsrestaurant of een aanvulling op een bedrijfsrestaurant. Een Mini Market is al geschikt voor bedrijven met 50 lunchgebruikers. In bedrijven waar honderden mensen het bedrijfsrestaurant bezoeken wordt vaak gekozen voor een bemande mini market. Het aanbod doet niets onder voor een bemand bedrijfsrestaurant. Producten worden ultra-vers aangeleverd of met verse ingrediënten ter plaatse bereidt. Een mini market is 24/7 open, als er meer of minder bezoekers komen levert dat geen problemen op. Een mini market is schaalbaar en kan zowel bemand als onbemand worden ingezet.

Mini markets voor bedrijven

Een klassiek bedrijfsrestaurant is alleen tijdens de lunchpauze geopend en biedt vóór- en ná de lunch géén oplossing. Het Mini Market concept van PURA GO biedt tijdens de lunchpauze een breed scala aan verse producten en gerechten. Daarbij kun je ook voor een ontbijt met muesli, yoghurt en fruit terecht bij PURA GO. Eet je ’s morgens liever een cracker of beschuit met beleg? Dan kan dat ook. Of werk je ’s avonds iets langer door, dan kan je voor jezelf of het hele gezin een (warme) maaltijd of maaltijdsalade meenemen uit de mini market. Het Mini market concept is 24/7 open.

Opties PURA GO

Grab&Go-Market-prijsindicatie-PURA-GO-Mini-Market

PURA GO

Bij de optie PURA GO komen onze medewerkers twee- of drie keer per week bij je langs om alles aan te vullen en te verzorgen. Hierbij worden de koeling en kasten met 80% van ons assortiment ingericht. Er zijn een aantal producten die in verband met een beperkte houdbaarheid in combinatie met een twee- of driedaags bezoek niet aangeboden kunnen worden.

De optie PURA GO: verse broodjes, zoete snacks, tosti's, panini,  frisdranken, koffie, thee, fruit en zuivel.

Grab&Go-Market-prijsindicatie-PURA-GO-Mini-Market

PURA GO +

Bij de optie PURA GO + komen onze medewerkers vijf keer per week bij je langs om alles aan te vullen en te verzorgen. De koeling en kasten worden ingericht met 100% van ons assortiment. Hierdoor is de  Mini Market óók in het weekend te gebruiken. Het is géén probleem om producten te leveren met een beperkte houdbaarheid.

PURA GO + kent de volgende opties: wraps, pastasalades, pokébowls, zoete snacks, frisdranken, koffie, thee, fruit, verse broodjes, zuivel en koelverse maaltijden.

Grab&Go-Market-prijsindicatie-PURA-GO-Mini-Market

PURA GO ++

Bij de optie PURA GO ++ komen onze medewerkers vijf keer per week bij je langs om alles aan te vullen en te verzorgen en is er vier uur personele bezetting per dag. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om warme gerechten en soep aan te bieden. Onze medewerker kan de Mini Market tussentijds opruimen of lunches maken voor bezoek.

De PURA GO ++ is samen te stellen met de volgende opties: soep, warme hap, wraps, pastasalades, pokébowls, zoete snacks, frisdranken, koffie, thee, fruit, verse broodjes, zuivel en complete maaltijden

 

Grab&Go-Market-prijsindicatie-PURA-GO-Mini-Market

PURA GO FULL SERVICE

PURA GO full-service, een compleet bedrijfsrestaurant met een ondersteunende Mini Market.  Het beste van twee werelden in uw zoektocht naar catering voor bedrijven. Tijdens de drukke pauzemomenten zijn er één of meerdere cateringmedewerkers aanwezig die tijdens de drukke pauzemomenten verse producten als broodjes en salades bereiden. Er zijn ook altijd één of meerdere warme gerechten te verkrijgen, denk hierbij aan een broodje pulled-chicken, bakje vis of een wok maaltijd.

In de Mini Market die ondersteunend is aan het bedrijfsrestaurant, zijn 24/7 producten beschikbaar zoals salades, wraps en sandwiches en maaltijden voor het ontbijt, lunch en diner.

JA! Het Mini Market concept past bij ons!

Op zoek naar flexibele bedrijfscatering oplossing? Samen een vitale eet- & drinkomgeving creëren op jullie kantoor? De PURA GO Mini Market is de oplossing. Er zijn vier varianten, de meest uitgebreide variant is een PURA GO Full Service.

Het Mini Market concept biedt veel kansen, waaronder verbeterde keuzes, flexibiliteit, lagere kosten, minder verspilling en een vitale werkomgeving. 

We denken graag met je mee welke optie van PURA GO het beste past. Wil je weten hoe het werkt en wat de verschillende mogelijkheden zijn ?