Toekomst van bedrijfscatering

Toekomst van bedrijfscatering

BETAALBAAR | FLEXIBEL | SCHAALBAAR | GEZOND | 24/7

Bedrijfscatering wordt hybridecatering

De verlangens op de markt van bedrijfscatering zijn veranderd. Het hybride werken vraagt ook hybride cateren. De ‘thuiswerkdag’ zit vast in ons weekrooster en de vaste lunchtijden zijn verdwenen. Hierdoor is flexibiliteit misschien wel de belangrijkste factor in de huidige wereld én de toekomst van bedrijfscatering.

 

Thuiswerkdag

De keuze voor de medewerker om naar kantoor te gaan gaat over de werk/privé balans en niet per se over of er een lekkere wrap of broodje op het menu staat. De ‘thuiswerkdag’ zit vast geroosterd in de werkweek. De thuismarkt is nog een braakliggend terrein, waar veel winst te halen is. De cateraar moet erin slagen om de medewerkers die thuis werken ook te kunnen voorzien van eten en drinken. Het nieuwe Grab & Go Mini Market concept is hiervan een voorbeeld. De medewerker kan voordat hij/zij naar huis gaat het ontbijt, de lunch of het diner voor de volgende dag meenemen.
Ook bestelapps en andere Retail corners zijn bezig met verschillende alternatieven om deze markt op te kunnen vangen.
Andere cateraars gaan de uitdaging aan en draaien het om. “Het is onze taak om ervoor te zorgen dat medewerkers naar het werk toe komen. Met diverse ondersteuningen en extra’s proberen wij ervoor te zorgen dat de medewerker wel naar kantoor komt.” De thuiswerkdag heeft grote invloed op de toekomst van bedrijfscatering en blijft ook de komende jaren een uitdaging voor de meeste cateraars. 

Thuiswerkdag veranderd toekomst van bedrijfscatering
Toekomst van bedrijfscatering ziet meerdere eetmomenten

Meerdere eetmomenten spelen rol in de toekomst van  bedrijfscatering

Er is een groeiende behoefte aan meerdere eetmomenten op een dag. In de basis blijft er behoefte aan lekker eten en drinken en blijven mensen naar kantoor komen, alleen minder frequent. Er zullen rustige en drukke dagen zijn. Meer schommelingen in de toekomst van bedrijfscatering is ook hier een gegeven feit. 

We spelen in op ontmoeting en focussen ons daarom ook op momenten dat gasten wel samen zijn zoals tijdens vergaderingen, bijeenkomsten of recepties. Het moet een feestje worden op de momenten dat je wel op kantoor bent, de kwaliteit van de kantoorbeleving wordt belangrijker.

De Mini Market is een selfservice food concept en is 24/7 open. Medewerkers kunnen zelf bepalen wanneer en hoe vaak ze iets nuttigen. Ook wij zijn hierbij een verandering in de cijfers. De bestelling grootte daalt maar het aantal bestelling stijgt. 

 

Kantoorgebouw wordt ontmoetingsplek

Nu werknemers minder naar kantoor gaan, wordt de keer dat je wel gaat belangrijker. Het kantoor krijgt een socialere functie. Het wordt meer een ontmoetingsplek waar je de collega’s weer even ziet. Goede en passende catering kan dan wel net dat verschil maken tot ‘leuke werkgever’ binnen de krappe arbeidsmarkt.
Kantoren worden minder traditioneel en veranderen meer naar samenkomstruimtes. Ruimtes die gebruikt worden voor creatieve processen en brainstormsessies. Hierdoor proberen de bedrijven een clubhuisgevoel te creëren waar de functie van ontmoetingsplek steeds belangrijk wordt. Als cateraar is het belangrijk dat je ook op deze ontmoetingsplekken aanwezig bent met een tussendoortje en/of drankje. Om het clubhuisgevoel te bevorderen zie je steeds meer kleine eethoekjes waar medewerkers samen brainstormer onder het genot van een lekker broodje. Ook de wereld van bedrijfscatering zal actief mee moeten denken om samen met de bedrijven medewerkers naar kantoor te krijgen. De toekomst van bedrijfscatering wordt daarmee sterk beïnvloed door de veranderingen in en om het kantoorgebouw. 

Kantoorgebouw wordt ontmoetingsplek

Benieuwd naar de toekomst van bedrijfscatering en haar mogelijkheden? 

Ben jij ook op zoek naar een vernieuwde vorm die inspeelt op de toekomst van bedrijfscatering. Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord. Alle bedrijfscatering opties bespreken, wij nemen de opties graag met u door. 
Onze voorstellen zijn altijd op maat gemaakt en worden afgesteld op uw werkomgeving, behoeftes en collega’s. 

Uiteraard moet je altijd doen wat bij je bedrijf past! Dus kijk gerust rond op onze website en bekijk de mogelijkheden. Wellicht kunnen onze collega’s van LaVie Catering nog iets voor jullie en jullie medewerkers betekenen!