Compass samen met Belgische Tasties in onbemande catering

Samenwerking – Het beursgenoteerde Compass Group gaat samen met het Belgische Tasties zich richten op onbemande catering. Gezamenlijk willen de bedrijven de komende drie jaar maar liefst vierhonderd slimme koelkasten op basis van RFID-technologie in de Benelux plaatsen.

Compass Group heeft al onbemande cateringlocatie in Amerika maar wil die locaties nu ook in Europa uitbreiden. Het internationale contract dat de cateraar daarvoor heeft gesloten met Tasties maakt het voor het jonge bedrijf mogelijk verder te groeien op de kantoormarkt. Tevens biedt Compass het bedrijf daarmee ook de kans om nieuwe markten zoals woonzorgcentra en hotels aan te boren.

Ontzorgen

Partijen die recent slimme koelkasten van Tasties plaatsten zijn de provincie Antwerpen, Xior, SD Worx, Dematic en Loyens & Loeff. “Sinds september installeerden we al zo’n 25 van onze slimme koelkasten bij verschillende grote bedrijven. De komende maanden komen er daar in België, Nederland en Luxemburg alleen al nog zo’n 100 bij. Het is duidelijk dat bedrijven op zoek zijn naar alternatieven voor de klassieke bedrijfscatering. Tasties speelt in op die vraag door het mogelijk te maken om onbemande bedrijfsrestaurants in te richten die hun klanten volledig ontzorgen”, aldus Jelle Fluit, Co-CEO van Tasties.

400 slimme koelkasten

De samenwerking met Tasties maakt onderdeel uit van de plannen die Compass heeft met onbemande catering. Zo lanceerde het bedrijf recent Market 24/7, een onbemande microshop voor bedrijven. Nu zet het bedrijf een verdere stap in die ontwikkeling door met onbemande catering te komen, zonder gevaar voor diefstal. Zo kwam de cateraar, volgens eigen zeggen, terecht bij de slimme koelkasten van Tasties. De komende drie jaar zal de beursgenoteerde cateraar maar liefst vierhonderd slimme koelkasten plaatsen in de Benelux. Daarna moet de rest van Europa volgen.

Booming business

“Onbemande catering is in Amerika al “booming business”, in Europa zien we dat deze markt zich volop aan het ontwikkelen is. Met Tasties hebben we de ideale Europese partner gevonden waarmee we moderne bedrijfskantines van verse, gezonde maaltijden de klok rond kunnen voorzien. Als onderdeel van de afspraak zullen in alle Tasties koelkasten ook slaatjes en ‘to heat’-maaltijden van Tom & Della’s komen, ons eigen premium retailmerk”, aldus Bart Matthijs, CEO bij Compass Group BelgiLux in een toelichting.

Meer onbemand

Het lijkt er op alsof de grote cateraars de markt voor onbemande catering hebben ontdekt. Maandag maakte Sodexo bekend te starten met onbemande catering. Zij hebben daarvoor het modulaire selfservice-concept Modern Market ontwikkeld. Vorig jaar startte ook Pura Go van AdcGroep al met onbemande catering. Dat bedrijf wist in korte tijd meer dan vijftig locaties in te richten. Ook de nieuwe combinatie Compass en Tasties heeft grote ambities. Zij willen dit jaar de mijlpaal van 100 slimme koelkasten in binnen- en buitenland bereiken.

Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek