Bedrijfscatering mogelijkheden

Welke vorm van bedrijfscatering past bij mijn bedrijf?

Om te bepalen welke vorm van bedrijfscatering het beste bij jouw bedrijf past, zijn er een aantal factoren die je moet overwegen. Hieronder een aantal vragen die jullie jezelf zou moeten stellen:

 1. Wat is het doel van de bedrijfscatering? Wil je alleen maar snacks en drankjes aanbieden aan werknemers, of wil je ook volledige maaltijden aanbieden? Wil je met bedrijfscatering inzetten om de tevredenheid onder de werknemers te verhogen of wil je puur en alleen een lunchmogelijkheid aanbieden.
 2. Hoeveel werknemers heb je? Er zijn verschillende mogelijkheden die afhankelijk zijn van het aantal medewerkers. Als je slechts een klein aantal werknemers hebt, dan kan een externe cateringservice wellicht te duur zijn. Een compleet bedrijfsrestaurant is meestal pas interessant bij meer dan 35 gebruikers per dag.
 3. Wat zijn de werktijden van jouw werknemers? Als jouw werknemers bijvoorbeeld overwerken of in ploegendiensten werken, dan is het belangrijk dat de catering beschikbaar is op de juiste tijden.
 4. Wat zijn de voorkeuren van jouw werknemers? Moeten er bijvoorbeeld opties zijn voor veganisten of mensen met bepaalde allergieën? Welke culturen zijn er aanwezig en hoe kunnen we hier met voeding op in spelen?
 5. Wat is het beschikbare budget voor bedrijfscatering?

DOEL

PEOPLE

TIJDEN

VOORKEUREN

BUDGET

Afhankelijk van jouw antwoorden op deze vragen, zijn er verschillende opties voor bedrijfscatering, zoals:

 1. Bedrijfsrestaurant
  Het traditionele bedrijfsrestaurant blijft populair bij veel grote bedrijven. Een externe cateraar verzorgt alles in de keuken die aanwezig is in het pand. De service medewerker op locatie zorgt dat er tijdens de lunchuren voldoende klaar staat zodat de medewerkers een volledige lunch kunnen nuttigen. Het service niveau bij een bedrijfsrestaurant is erg hoog doordat de service medewerkers vers op locatie bereiden. Heb je nog zin in een vers belegd broodje dan zal de service medewerker deze voor je maken. Een nadeel van het traditionele bedrijfsrestaurant is de openingstijden. Doordat de service medewerker vast zit een werktijden is het bedrijfsrestaurant alleen open tijdens de vaste lunchuren. Tegenwoordig zie je dat steeds meer medewerkers zelf bepalen wanneer ze gaan lunchen waardoor de vaste lunchtijden steeds meer verdwijnen.
 2. Mini Market
  De Mini Market wordt steeds populairder in de wereld van bedrijfscatering. Door de vele voordelen van de Mini Market is het concept erg flexibel en daarom de juiste fit voor veel bedrijven. De Mini Market is een vorm van 24-uurs catering en is vanwege de lage personeelskosten voor veel bedrijven betaalbaar. De lage personeelskosten zorgen wel voor een lagere service op locatie. Een service medewerker komt enkel en alleen langs om de Mini Market te vullen en heeft dus geen tijd om vers op locatie te bereiden.
  Inmiddels zijn er verschillende opties beschikbaar om het service niveau in de Mini Market te verhogen. Zo is het mogelijk om de service medewerker harde broodjes te laten afbakken zodat deze tijdens de lunchtijd klaar liggen voor de medewerkers. Daarnaast is het ook mogelijk om ervoor te kiezen om extra service uren af te nemen. Dit wordt vaak gedaan om de piekmomenten op te vangen. De service medewerker zal dan tijdens die piekuren vers bij bereiden waar nodig. Deze vorm van de Mini Market doet niks onder aan het traditionele bedrijfsrestaurant.
 3. Vending
  Vending oftewel automatencatering is voor veel bedrijven de mogelijkheid om hun medewerkers een drank en snack oplossing aan te bieden. Bij deze vorm van bedrijfscatering heb je verschillende mogelijkheden qua automaten. Je hebt frisdrank automaten, snoep automaten, food automaten, combi automaten en full service automaten. De eerste twee spreken voor zichzelf. Een food automaat kan gevuld worden met zowel snacks als verse broodjes, wraps etc. In een combi automaat liggen zowel frisdranken, snacks als verse producten en bij full service automaten worden je met combi automaten totaal ontzorgd. Tegenwoordig is het ook mogelijk om verse broodjes, wraps, zuivelproducten, salades en maaltijden aan te bieden in een automaat. Er wordt dan meestal gesproken over Healthy Vending.
 4. Lunchlevering
  Je kunt er ook voor kiezen om lunches te laten bezorgen door bedrijven. De bezorgdiensten worden steeds groter en steeds meer bedrijven gaan ook bezorgen. De kosten voor deze vorm van bedrijfscatering zijn wel relatief hoog.
 5. Interne catering
  Je kunt natuurlijk ook zelf alles regelen en je eigen bedrijfsrestaurant of mini market runnen. Of als je een keuken hebt met koelkasten waar eten & drinken in aanwezig is en de medewerkers zichzelf kunnen bedienen.

Nu je weet welke vragen belangrijk zijn en welke mogelijkheden de wereld van bedrijfscatering bied is het tijd om actie te ondernemen. Wil jij alles weten over de wereld van bedrijfscatering en alle mogelijke opties eens goed bespreken? Plan een afspraak in ons experience centre en proef en beleef PURA.

Wij geloven dat jij en jouw collega’s zich moeten focussen op de core business waar catering geen onderdeel van is. Een vitale werk- & drinkomgeving creëren bij jullie bedrijf heeft niet alleen meer tevredenheid als gevolg maar zorgt ook voor meer productiviteit. Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen, neem contact met ons op.

PURA GO

Weten wat bij jullie past?

PURA GO

^

24/7 bedrijfscatering

^

Fresh & Healthy

1 PURA GO

2 PURA GO +

3 PURA GO ++

4 PURA GO FULL SERV.