Vitaliteitsweek 2022

De vitaliteitsweek van 2022 is alweer doormidden

GEZOND | WERKGELUK | PRODUCTIVITEIT

De vitaliteitsweek van 2022 is alweer doormidden. Een week waarin veel bedrijven zich extra inzetten voor de vitaliteit van het personeel. Een week waarin gezond, vitaal, geluk, welzijn, omgeving en voeding veel besproken onderwerpen zijn. Ook bij ons krijgt deze week extra aandacht.

Wat is de vitaliteitsweek?

De vitaliteitsweek vindt dit jaar plaats van 19 t/m 25 september 2022. Gedurende deze week van vitaliteit, kan je je verbinden met gelijkstemden, nieuwe informatie, inspiratie en kennis opdoen op het gebied van vitaliteit/ gezondheid en werkgeluk. Vijf dagen gericht op het vergroten van de vitaliteit en de verbinding met het Nederlands bedrijfsleven. Activiteiten, acties en aandacht voor het werkgeluk van werkend Nederland.

Het doel

Het doel van de nationale vitaliteitsweek is werkend Nederland bewust te maken van het belang van vitaliteit. Het thema van 2022 is Vitamine Aandacht. Na 2 jaar op afstand en online werken, is aandacht in de ogen van de organisatie essentieel om vitaal en verbonden te blijven. Volgens hen kunnen we daar allemaal wel iets extra van gebruiken. Voor jezelf, in je werk, in je team en organisatie.

 

Vitaliteitsweek 2022 schijfvanvijf
Vitaliteitsweek 2022

Vitaliteit op de werkvloer

Het gaat bij vitaliteit om de hoeveelheid levensenergie en levenskracht. Het uitgangspunt daarbij is iemands mentale en fysieke gesteldheid. Vitale medewerkers zetten graag een stap extra voor je organisatie en zijn meer geïnspireerd en betrokken dan niet-vitale medewerkers. Vitaliteit op de werkvloer leidt tot een hogere productiviteit en ook tot minder ziekteverzuim. Wil jij nou meer weten over vitaliteit en de voordelen van vitaal fit zijn. Lees ons blog over vitaliteit op de werkvloer.

 

Vitaliteit binnen onze branche

Ook de bedrijfscateraars kunnen bijdragen aan de vitaliteit op de werkvloer. Door de dag heen gezond eten betekent namelijk 25% meer kans op betere werkprestaties en een dag die 20% productiever wordt. Als bedrijfscateraar kun je gezond eten op verschillende manier promoten. Ten eerst is het aanbod hierin een van de belangrijkste spelers. Zorgen dat er voor elk wat wil is. Ten tweede kun je met visuals/ borden veel bereiken. Teksten zoals favoriet van de week, gezondste gerecht en vol met de schijf van vijf zorgen al snel voor meer variatie tijdens de lunch. Tot slot is het aan te raden om ook buiten de kantine gezond voedsel aan te bieden. Zet op verschillende plaatsen een fruitmand neer of richt bijvoorbeeld een klein barretje in waar medewerkers een smoothie kunnen maken.

 Ook wij zijn bewust bezig met de vitaliteit binnen ons bedrijf. Onze PURA GO wordt dagelijks gevuld met een gezond en gevarieerd aanbod aan eten en drinken waar onze medewerkers gebruik van mogen maken. Daarnaast bevorderen wij het om na de lunch een ommetje te maken. Frisse lucht en beweging dragen bij aan de vitaliteit. Om de teamspirit te bevorderen en om het werk even los te laten organiseren we zes keer per jaar een personeelsuitje. En ook tussendoor is het belangrijk om je toppers af en toe in het zonnetje te zetten. Afgelopen dinsdag, 13 september, was het wereld chocoladedag en natuurlijk lag er voor iedereen een Tony Chocolonely klaar om te smullen. Het zijn de kleine dingen die het doen.

 

vitaliteit op de werkvloer, sportvrouw

Willen jullie ook meer vitaliteit op de werkvloer?

Ben jij nou benieuwd hoe je de vitaliteit van jouw personeel kan verhogen door gezond en gevarieerde voeding. Neem contact op en laat je informeren door onze collega’s.

Uiteraard moet je altijd doen wat bij je bedrijf past! Dus kijk gerust rond op onze website en bekijk de mogelijkheden. Wellicht kunnen onze collega’s van LaVie Catering nog iets voor jullie en jullie medewerkers betekenen!