Sinterklaasss op kantoor…

Sinterklaas is weer in het land, wie zoet is, koopt lekkers…

Wie zoet is koopt lekkers…

Sinterklaas is weer in het land. Pepernoten, cadeautjes, liedjes en meer… Ook onze locaties zijn omgetoverd in het sinterklaasthema. 

Oh, wie klopt daar…

Het strooigoed is weer volop verkrijgbaar. Ook bij ons zijn de pepernoten weer te vinden in de schappen. De kruidnoten van bolletje zijn weer als beste uit de test gekomen. De PURA Piet is uiteraard druk geweest om alle locaties om te toveren naar het sinterklaasthema. Cadeautjes, slingers, en strooigoed zijn weer volop aanwezig.

Zelf pepernoten bakken? 

RECEPT ↓↓↓

Sinterklaas bij PURA slingers
ingrediënten pepernoten

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. (Lees 

2. Roer het bakmeer, basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout door elkaar in een kom.

3. Voeg de koude boter en de melk toe en kneed tot een stevige bal. (Kneed niet te land, want het deeg mag niet te warm worden.)

4. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.

5. Verdeel het deeg in een paar stukken en rol er een dunnen worst van, snijd stukjes van 1 cm er af en draai hier balletjes van. Leg de balletjes op de bakplaat. (Je hoeft ze niet plat te gaan drukken, dit gaat vanzelf in de oven.) Houd minimaal 2 cm ruimte tussen de balletjes zodat de pepernoten niet aan elkaar vast gaan plakken. 

6. De de pepernoten ongeveer 25 minuten in de over. Als ze uit de oven komen zullen ze nog wat zacht aanvoelen maar als ze afgekoeld zijn dan worden ze knapperig.

7. Vier tips om zelf de lekkerste pepernoten te maken:

  • Leg de balletjes in schuine rijen op de bakplaat zodat de warmte van de oven overal goed bij kan. 
  • Smelt een reep chocolade au bain marie en doop de afgekoelde pepernoten hier in voor chocolade pepernoten.
  • Is je boter niet goed koud, zet de kom met deeg dan minimaal een uurtje in de koelkast. Als het deeg niet goed koud is heb je namelijk de kans dat de pepernoten gaan uitlopen op de bakplaat. 
  • Bewaar de pepernoten maximaal 2 a 3 dagen in een afgesloten trommel. 
  1. SMULLEN MAAR…