PURA GO mini market bij een middelgroot productiebedrijf met 150 medewerkers

Dit betreft een productiebedrijf met 150 medewerkers. Van het kantoorpersoneel werkt ongeveer de helft vanuit huis en komt twee keer per week op kantoor. De pauzes zijn gescheiden omdat men niet het risico wilt lopen dat het primaire proces in gevaar komt. De mensen die in de productieruimte werken, mogen tussen 12.00 en 13.30 gebruik maken van het bedrijfsrestaurant en de rest moet voor die tijd zijn lunch kopen en deze op de werkplek opeten of moet wachten tot 13.30uur.

Het bedrijfsrestaurant was voorheen een full-service kantine en is heringericht met een PURA GO mini market. De mini market is ingericht met een driedeurs koelkast met daarnaast drie schappenkasten. In het midden is een koffiecounter geplaatst met twee kassasystemen. Aan de zijkant is een buffetopstelling gemaakt met twee panini-grills en meerdere magnetrons. Het assortiment is zeer uitgebreid. Er is 24/7 een ruimte keuze voor elk moment van de dag.

Voor het ontbijt is er een diversiteit aan granen, yoghurts en brood met apart beleg. Voor het lunchmoment bieden we salades, sandwiches, wraps, zes verschillende soorten soep en warme snacks. Het avondeten mee naar huis nemen kan ook. In een wisselende cyclus zijn er warme maaltijden en maaltijdsalades. Het komt hier regelmatig voor dat er langer doorgewerkt moet worden. Voor degene die overwerken is er een speciale schap gereserveerd, zodat er altijd producten zijn. Het bestellen van deze maaltijden gaat via een app.

Op dit moment is er nog behoorlijk verbruik in het minder gezonde assortiment. In de loop van komend jaar (2021) wordt de afname hiervan ontmoedigd. De kosten van de snacks worden geleidelijk verhoogd en de kosten van de gezonde producten verlaagd. Daarnaast komen er een aantal lunchdeals met gezonde producten.