PURA GO – Het onbemande cateringconcept – Klaar voor de toekomst…

Problemen op Schiphol, de Ketheltunnel dicht en Minister Kuipers verwacht een nieuwe coronagolf: ‘sectoren moeten zelf voorbereidingen treffen’.

Werknemers hebben de banen voor het uitzoeken en krijgen aanbieding na aanbieding. Meer loon, vier dagen werken, betere arbeidsvoorwaarden en een auto, het kan niet op.
“Ik krijg gelijk een vast contract” maakte ooit indruk op een verjaardag, maar daar worden mensen niet meer mee over de streep getrokken. Medewerkers tellen de plusjes die werkgevers bieden bij elkaar op en baseren daarop de keuze om te gaan, te blijven of te komen.

De PURA GO Mini Market geeft een werkgever een nieuw plusje.
Een HR-medewerker zegt; naast “je krijgt een auto” terwijl die voor het werk helemaal niet nodig is, een vierdaagse werkweek, een laptop en een dertiende maand heeft ons bedrijf een PURA GO Mini Market. Een Grab & Go bedrijfsrestaurant waar je 24/7 terecht kunt. Het bemande of onbemande cateringconcept wat klaar is voor het hybride werken.
Bij ons bepaal je namelijk zelf hoe de werkweek eruitziet. Je kunt hier ontbijten en uitgebreid lunchen. We bieden ook maaltijden voor als je een keer door wilt werken. In onze PURA GO Grab & Go Mini Market kun je ook spullen kopen om mee naar huis te nemen. Als je morgen thuiswerkt kun je vandaag de lunch vast meenemen. Een maaltijdsalade, een sandwich en een tomatensapje tegen een gereduceerde prijs. Als je een keer drukke dag hebt en op een avondje thuis een gezonde maar snelle maaltijd zou willen gebruiken dan is die gewoon te koop. Voor jou, je partner maar ook voor de kids.

Een ander nadelig effect van het banenhoppen is dat medewerkers steeds minder binding voelen met het bedrijf waar ze werken. Het thuiswerken is hier ook debet aan. Het intensieve contact met collega’s waardoor mensen het gevoel hebben bij een team te horen heeft een hele andere dimensie gekregen. Dit fenomeen heeft ons nog niet in volle omvang bereikt maar het gevoel dat medewerkers hebben bij hun werkgever is aan het veranderen. We lopen het risico dat jobhoppen normaal wordt. Dit zou voor werkgevers een extra probleem op gaan opleveren. Mensen on-boarden, mensen off- boarden kost heel veel geld en energie.

Het wordt dus nog belangrijker als dat het ooit geweest is om mensen aan je te binden. Een werkgever kan nog meer gaan belonen of een dertiende maand invoeren maar dat houdt natuurlijk een keer op. Het meest ideale is natuurlijk dat medewerkers hard hebben voor de zaak. Voelen dat ze onderdeel zijn van een succesvol bedrijf, dat ze trots zijn op waar ze werken en dat ze iets over hebben voor hun collega’s. Dit kan een werkgever bereiken door aan een “WIJ” gevoel te werken. Een Club gevoel met een Clubhuis. Een plek waar mensen samenkomen, samen eten en samen op vrijdagmiddag de week afsluiten.

Een bedrijfsrestaurant of een multifunctionele ruimte is een uitermate geschikt tool om een begin te maken. Een weekafsluiting met een drankje en een hapje; de PURA GO servicemedewerker zorgt voor een gevulde koelkast, een plateautje met kaas en worst een koud flesje wijn en wat andere drankjes.

Minister Kuipers verwacht een nieuwe coronagolf: “sectoren moeten zelf voorbereidingen treffen” De minister verwacht 5 tot 10 miljoen besmettingen in het winterseizoen, wat volgens hem gepaard zal gaan met een hoog ziekteverzuim. In combinatie met de huidige krapte op de arbeidsmarkt wordt dit een uitdaging voor veel bedrijven. Ernst Kuipers waarschuwt daarom: “Sectoren moeten zelf voorbereidingen treffen”. Zo als het er nu uit ziet lopen de overheid en verschillende sectoren hiermee achter.

PURA GO, het onbemande cateringconcept en 24/7 open. Hierdoor zijn we in staat om contactmomenten drastisch te verlagen waardoor we ten alle tijden flexibel zijn. Hiermee speelt PURA GO in op de hoeveelheid mensen die op een bepaald moment wel of niet aanwezig zijn op kantoor. PURA GO is klaar voor het hybride werken en bereid zich voor op toekomstige ontwikkelingen.