Onbemand cateringconcept groeit

Het onbemande cateringconcept blijft zichzelf bewijzen

Onbemand cateringconcept van de toekomst

Hét onbemande cateringconcept is een begrip geworden in de wereld van bedrijfscatering. Nieuwe aanbieders komen snel op de markt en bedrijven stappen over van een bemand naar een onbemand cateringconcept. In de afgelopen jaren heeft bedrijfscatering een andere richting gekozen. Het Hybride cateren en de flexibiliteit zijn in de huidige tijd de belangrijkste peilers.

Hét onbemande cateringconcept groeit door

Het nieuwe cateren is populair. In de afgelopen twee maanden zijn er zeven nieuwe PURA GO’s geopend. De enige reden dat het er geen 10 zijn is de P van personeel. Ook andere cateraars groeien met het onbemande cateringconcept. Op verschillende foodblogs zijn wekelijks artikelen te lezen over een nieuwe Grab & Go Mini Markt die geopend is.

Het onbemande cateringconcept is flexibel en speelt op het hybride werken. De thuiswerkdag zit vast is ons weekrooster. Hierdoor kunnen bedrijven geen schatting meer geven over het aantal gebruikers per dag. Het concept moet flexibel zijn. Hiermee wordt bedoeld dat een cateraar moet meebewegen op het aantal mensen dat op een bepaald moment wel of niet op kantoor aanwezig is. Het nieuwe concept kan 24/7 open zijn. Door snelle bestelsystemen wordt er continue gemonitord hoeveel eten & drinken er nodig is. De gevolgen hiervan zijn lagere kosten en minder bederf. De uiteenlopende voordelen van een onbemand cateringconcept zorgen voor het succes.

Onbemand cateringconcept PURA GO
Smart Fridge Mini Market

Veel nieuwe spelers op de markt

Het aantal aanbieders van onbemande cateringconcepten is ook stijgende. Afgelopen maand publiceerde Foodclicks nog een artikel over een nieuwe speler die in een hotel zijn eerste onbemande cateringconcept opende.

De toenemende vraag naar onbemande cateringconcepten is positief. Toch is de vraag groter dan het aantal openingen op dit moment. Veel bedrijven kunnen de nieuwe Mini Markets niet meteen openen vanwege het gebrek aan personeel. Hierdoor kunnen de cateraars niet groeien zoals ze gewenst hadden. Bij PURA GO zijn we op dit moment op sommige locaties actief en vragen we ondersteuning van de medewerkers van onze klant. Zo vullen ze af en toe zelf de Mini Market en hoeven wij alleen te leveren. Met deze ondersteuning zijn wij in staat om de Mini Market toch te openen.

 

Bedrijven kiezen voor flexibiliteit

Ondanks de snelle opkomst van de Grab & Go Mini Market hebben veel mensen er nog geen weet van dat dit concept ook voor bedrijven uitermate geschikt is. Het concept past beter dan ooit tevoren en sluit aan op de wensen die de markt op dit moment in beweging houden.

Bedrijven verwachten flexibiliteit van een cateraar. Het onbemande cateringconcept is een hybride vorm van bedrijfscatering. Hiermee speelt het in op de hoeveelheid mensen die op een bepaald moment wel of niet aanwezig zijn op kantoor. Voor veel bedrijven is dit een groot voordeel omdat dit aantal sterk fluctueert.

In de nieuwe wereld van bedrijfscatering is 24/7 open zijn een belangrijk onderdeel. Onze 24/7 economie vraag ook 24/7 om eten & drinken. Met het nieuwe hybride cateren kun je hier gemakkelijk aan voldoen. Ook dit is voor bedrijven erg waardevol aangezien er steeds vaker ook s ’avonds en nachts gewerkt wordt.

 

PURA GO onbemand cateringconcept salades

Nieuwsgierig naar een onbemand cateringconcept voor jouw bedrijf?

Neem contact met ons op.