Mini Market VS Bedrijfsrestaurant

 Tijdens de vaste lunchuren of 24/7 eten en drinken aanbieden?

 Mini Market VS Bedrijfsrestaurant

 De wereld van bedrijfscatering is de afgelopen tijd drastisch veranderd. Hierdoor kan het lastig zijn om te achterhalen welke vorm van bedrijfscatering het beste bij jullie organisatie past. Hieronder vergelijken we de Mini Market met het traditionele bedrijfsrestaurant. 

Flexibiliteit

Het grootste verschil tussen de Mini Market en het traditionele bedrijfsrestaurant is de mate van flexiblititeit. Waar het traditionele bedrijfsrestaurant alleen open is tijdens de vaste lunchuren heeft de Mini Market een 24/7 karkater. Hierdoor zijn de medewerkers zelf in staat om te bepalen wanneer en hoe vaak ze gaan lunchen, ontbijten en/of dineren. Met het hybride werken van de afgelopen jaren zie je dat deze vorm van flexibiliteit meer dan welkom is. Door te werken met de juiste producten en een goed bevoorradings systeem in de Mini Market in staat om in te spelen op de hoeveelheid mensen die op een bepaald moment wel of niet aanwezig zijn op kantoor. Het traditionele bedrijfsrestaurant is open tijdens de lunchuren en is onafhankelijk van het aantal mensen dat aanwezig is op kantoor. Hierdoor zit je, of er nu wel of geen gebruik van wordt gemaakt, vast aan de hoge servicekosten van het bedrijfsrestaurant. 

PURA GO Mini Market bedrijfscatering bij Bergman Clinics

Kosten

Om door te gaan op het kostenplaatje volgt nu de kostenvergelijking van de Mini Market met het traditionele bedrijfsrestaurant. Zoals gezegd zit je bij het traditionele bedrijfsrestaurant vast aan de hoge servicekosten. Bij de Grab & Go Mini Market komen deze niet aanbod en worden er alleen servicekosten berekend voor het afleveren en onderhouden van de Mini Market. Uiteraard heb je ook de PURA GO Full Service waardoor je in staat bent om tijdens de lunchuren ook vers bij te bereiden. Bij deze optie van de Mini Market zal je ook te maken krijgen met de servicekosten. Het voordeel hierbij is alleen weer de flexibliteit. Doordat het een aanvulling is ben je niet afhankelijk van de service. Hierdoor ben je in staat om snel te schakelen.

Kortom is de Mini Market een goedkoop en volwaardig alternatief van het traditionele bedrijfsrestaurant.

Assortiment

Kijkende naar het assortiment van de Mini Market en het traditionele bedrijfsrestaurant dan valt het volgende op. Ten eerst moet er worden opgemerkt dat het per concept erg verschillend is. Zo het het assortiment van de PURA GO Full Service gelijk en meer dan dat van het traditionele bedrijfsrestaurant. Dit komt doordat bij het Full Service concept een servicemedewerker aanwezig is die tijdens die piekmomenten versen producten bereid, dit wordt aangevuld met de Grab & Go Mini Market shop. 

Kijkende naar de andere concepten dan zie je dat het traditionele bedrijfsrestaurant wat meer variatie heeft in het assortiment. Het assortiment van het bedrijfsrestaurant is afwisselender doordat er dagelijks andere soepen, broodjes en snacks bereid worden. Wel zie je dat er in de Mini Market meer keuze is. Zo zijn er in het traditionele bedrijfsrestaurant altijd maar een of twee soepen verkrijgbaar, in de Mini Market loopt dit vaak op naar vier verschilende soorten soepen. Het assortiment in de Mini Market is dus veel breeder waardoor variatie minder snel nodig is. 

Grab & Go bemande Mini Market bedrijfscatering Full service
Nieuwe maaltijden PURA GO bedrijfscatering

Freshness

Uiteraard kan het niet verser dan een broodje op het moment zelf bereiden zoals bij het traditionele bedrijfsrestaurant en de PURA GO Full Service. Hier zie je dat het traditionele bedrijfsrestaurant wel degelijk een voordeel heeft. 

Toch doet de Mini Market er niet ver aan onder. De producten in de Mini Market zijn namelijk dagvers en worden bereid in een eigen productiekeuken. Er worden geen verdere gassen toegevoegd en de THT staat gemiddeld op 4 dagen. Door korte lijnen geldt ‘vandaag besteld, morgen in de PURA GO’. Hierdoor zijn ook de producten in de Mini Market ultravers en doen ze ‘bijna’ niet onder aan het versbelegde broodje. 

Ook eventuele allergenen worden in het traditionele bedrijfsrestaurant sneller opgepakt. Door het bij de servicemedewerker aan te geven kan er snel geschakeld worden waardoor het broodje van de maand ook zonder paprika bereid kan worden. Zoals gezegd is het assortiment van de Mini Market breed en is er in het aanbod rekening gehouden met verschillende allergenen en voorkeuren. Hierdoor is er voor ieder wat wils en is het altijd mogelijk om een volwaardige lunch samen te stellen. 

Ben je er nog niet uit en weet je niet wat je moet kiezen? Neem contact met ons op.