Naar een vitale eet- & drinkomgeving

Onze Missie als bedrijfscateraar

In een wereld waarin werk en leren een groot deel van ons leven in beslag nemen, is het van cruciaal belang om aandacht te besteden aan de vitaliteit van Nederland. Als bedrijfscateraar geloven wij dat een gezonde en vitale eet- en drinkomgeving essentieel is voor het welzijn en de prestaties van werkend en lerend Nederland. 

Waarom is vitalteit van belang?

Vitaliteit op de werkvloer is van cruciaal belang omdat het een directe invloed heeft op zowel het welzijn van werknemers als de prestaties van een organisatie. Hier zijn enkele redenen waarom vitaliteit zo belangrijk is:

  1. Gezondheid en welzijn: Een vitale werkomgeving bevordert de gezondheid en het welzijn van werknemers. Gezonde werknemers zijn minder vaak ziek, hebben meer energie en zijn beter bestand tegen stress.
  2. Productiviteit en prestaties: Vitale werknemers zijn productiever en leveren betere prestaties. Ze hebben meer concentratievermogen, kunnen taken efficiënter uitvoeren en zijn creatiever.
  3. Werksfeer en teamdynamiek: Vitaliteit bevordert een positieve werksfeer en een goede teamdynamiek. Wanneer werknemers zich gezond en energiek voelen, zijn ze meer geneigd om samen te werken, elkaar te ondersteunen en constructief bij te dragen aan de werkomgeving.
  4. Talentaantrekking en retentie: Een vitale werkomgeving kan een belangrijke rol spelen bij het aantrekken en behouden van talentvolle medewerkers. Potentiële werknemers zijn steeds meer op zoek naar organisaties die waarde hechten aan het welzijn van hun medewerkers.
Hoe creëer je een vitale werkomgeving?

Hoe creëer je een vitale werkomgeving?

Het creëren van een vitale werkomgeving vereist een holistische benadering waarbij verschillende aspecten worden geïntegreerd:

  1. Voorlichting en bewustwording: Informeer werknemers over het belang van vitaliteit en de voordelen van een gezonde levensstijl.
  2. Gezonde voedingskeuzes: Zorg voor gezonde eet- & drinkopties in de bedrijfskantine of bied gezonde snacks en drankjes aan. Stimuleer het drinken van voldoende water.
  3. Actieve levensstijl: Moedig beweging aan door faciliteiten te bieden, zoals een fitness. Stimuleer om tijdens de lunchpauze te bewegen en bevorder een goede houding.
  4. Mentale gezondheidsondersteuning: Besteed aandacht aan de mentale gezondheid van werknemers en creëer een open cultuur.
  5. Flexibiliteit en work-life balance: Bied flexibele werkuren aan, indien mogelijk, om werknemers in staat te stellen werk en privéleven in balans te brengen.
  6. Positieve werkomgeving: Creëer een positieve en ondersteunende werkomgeving waarin werknemers zich gewaardeerd voelen en ruimte hebben voor groei en ontwikkeling.

Door deze stappen te volgen en een cultuur van vitaliteit te bevorderen, kan een bedrijf een werkomgeving creëren waarin werknemers hun volledige potentieel kunnen benutten.

Een vitale eet- en drinkomgeving gaat verder dan alleen het aanbieden van voedsel en drankjes. Het gaat om het creëren van een cultuur van gezonde voeding en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Door gezonde voeding aan te bieden en bewustwording te creëren rondom voedingswaarden, stimuleren wij werknemers en studenten om gezonde keuzes te maken.

Als bedrijfscateraar is het onze verantwoordelijkheid om een gevarieerd en voedzaam aanbod van maaltijden en drankjes te bieden. We streven ernaar om een breed scala aan gezonde opties aan te bieden, zoals verse groenten en fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde drankjes zonder toegevoegde suikers. Door te zorgen voor een uitgebalanceerd dieet dragen we bij aan de algehele gezondheid van degenen die van onze diensten gebruikmaken.

Om een vitale eet- en drinkomgeving te creëren, werken we nauw samen met lokale leveranciers. We streven ernaar om verse, seizoensgebonden en duurzaam geproduceerde ingrediënten te gebruiken. Door lokale boeren en producenten te ondersteunen, bevorderen we niet alleen de vitaliteit van onze eet- en drinkomgeving, maar ook de lokale economie en het milieu.

Naast het aanbieden van gezonde voeding, vinden we het belangrijk om bewustwording en educatie te bevorderen. Door kennis te delen en mensen bewust te maken van de voordelen van een vitale eet- en drinkomgeving, hopen we dat zij zelfstandig gezonde keuzes kunnen maken, zowel op het werk als daarbuiten.

Een vitale eet- en drinkomgeving heeft talloze voordelen. Het bevordert de fysieke gezondheid, verhoogt de energieniveaus, verbetert de concentratie en stimuleert productiviteit. Daarnaast draagt het bij aan het welzijn en de tevredenheid van werknemers en studenten. Een gezonde voedingsomgeving kan ook bijdragen aan het verminderen van ziekteverzuim en het bevorderen van een positieve bedrijfscultuur.

Als bedrijfscateraar is het onze missie om te streven naar een vitale eet- en drinkomgeving voor werkend en lerend Nederland. We willen mensen inspireren om gezonde keuzes te maken en bewust te worden van de impact van voeding op hun welzijn en prestaties. Door samen te werken met lokale leveranciers, het bieden van een gevarieerd en voedzaam aanbod, en het bevorderen van bewustwording en educatie, hopen we een positieve verandering teweeg te brengen in de eet- en drinkcultuur van organisaties en onderwijsinstellingen. Samen kunnen we streven naar een gezondere, vitalere toekomst voor iedereen.

PURA GO

Bedrijfscatering op maat

PURA Catering

^

Mini Market

^

Bedrijfsrestaurant

^

Automatencatering

Ambachtelijk

Puur & eerlijk

100% vers

Top kwaliteit