Kerst bij PURA GO Bedrijfscatering

Brrr… de dagen worden steeds kouder.

Ben jij al in de feeststemming?

Bij PURA GO Bedrijfscatering denken we aan onze gasten en proberen we met magische en hartverwarmende gerechten en drankjes het feestgevoel er goed in te krijgen. Weten van welk eten je het écht warm krijgt, lees het hieronder.

Feestperiode

De feestperiode is van start en ook bij LaVie Catering zijn de eerste kerstevenementen afgevinkt. De dagen worden steeds kouder en de kerstgerechten zijn weer volop aanwezig. Ook bij PURA GO Bedrijfscatering is de kerstsfeer aanwezig. Het kersstolletje is weer verkrijgbaar in de schappen van de Mini Market en de kerstradio staat volop aan. 

De bedrijfsrestaurant worden versierd in het kerst thema en de warme soep staat op tijd klaar. Welke veranderingen zien we in de feestperiode en hoe gaan wij als bedrijfscateraar daarmee om. Je leest het hieronder. 

Kerst bij PURA GO Bedrijfscatering
Kerst in de bedrijfscatering

Kerst in de bedrijfscatering

In de wereld van bedrijfscatering is de kerstmaand over het algemeen niet heel druk. In tegenstelling bij de pakketleveranciers is het bij veel bedrijven wat rustiger en ook het personeel neemt vaak vrij op het einde van het jaar. 

De warme gerechten, soepen en warme broodjes worden een stuk populairder ten koste van de frisse salade. Iedereen zit in de wintersfeer en is toe aan verwarmende gerechten en drankjes. Uiteraard is de warme soep het meest populair. In de december maand wordt er 200% meer soep verkocht in vergelijking met de andere maanden. 

Ook is het eetpatroon opvallend. Er is een duidelijk onderscheid te zien tussen de verschillende soorten mensen. De ene bereid zich voor op het kerstdiner en eet gedurende de twee weken daarvoor alleen maar gezond. De andere neemt het woord feestmaand iets te letterlijk en geniet met volle teugen van al het lekkers. Het onderscheid tussen deze twee wordt in de laatste maand van het jaar beduidend groter. 

Partycatering

In de partycatering is de feestmaand de drukste periode van het jaar. Ook bij ons zusbedrijf LaVie Catering die actief is in de wereld van evenementencatering op locatie is de drukte inmiddels begonnen. Onder andere voor Gazelle, Porsche, PON, de Maaspoort, Vida XL, Trymax en Leolux vinden de kerstborrels plaats in december. Evenementen met 50 tot 2000 gasten waarbij LaVie de opdrachtgever volledig ontzorgd. Uiteindelijk is het belangrijkste doel om de gasten en opdrachtgever een onvergetelijke dag te bezorgen. Uiteraard springen onze collega’s in de drukste maand van het jaar soms bij op deze gave evenementen. 

LaVie evenementencatering
Van welk eten krijg je het  warm?
Van welk eten krijg je het warm?

Van welk eten krijg je het warm?

Ben jij ook een koukleum? Geen zorgen wij geven je hieronder alle eettips om het warmer te krijgen. 

In de wintermaanden is niets lekkerder dan een verwarmende kom soep. Maar van welk specifiek eten krijg je het nou écht warm? Somminge voedingsmiddelen hebben een thermogeen effect. Bij het thermogeen effect komt er warmte vrij in je lichaam. Dit is het gevolg van het feit dat het lichaam net iets harder moet werken om het te verteren. Het kost meer energie wat meer warme als gevolg heeft. In het kort hebben thermogene voedingsmiddelen zo’n invloed op je bloedcirculatie en spijsvertering dat je lichaamstemperatuur er letterlijk van stijgt. Op een dag als vandaag is deze stijging meer dan welkom…
Thermogeen voedsel stimuleert overigens ook je metabolisme (verbranding van calorieën). Maar voor nu focussen we ons vooral op het verwarmende effect van thermogene voedingsmiddelen. 

 

Van dit eten krijg je het écht warm

Uit onderzoek is gebleken dat je het best volkoren producten en andere complexe koolhydraten kunt eten om jezelf warm te krijgen. Om concreet te zijn hebben we hieronder een lijst gemaakt van voedingsmiddelen met een verwarmend effect. Probeer het eens uit…

Pompoen  –  Boerenkool  –  Pastinaak  –  (Zoete) aardappelen  –  Rozemarijn  –  (Rode) peper  –  Nootmuskaat  –  Komijn  –  Kurkuma  –  Kaneel  –  Linzen  –  Venkel  –  Gember  –  Eieren

Ook vlees bevat het thermogeen effect, voornamelijk door het ijzer en de vitamine B12. Deze twee zijn onder meer belangrijk voor je zenuwem en bloedsomloop. Je ziet dat vegetariërs hier vaak een te kort aan hebben waardoor je sneller koude handen en voeten hebt. Dit kan wel opgelost worden door vleesvervangers met ijzer en vitamine B12 ingerdiënten.