Vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit op de werkvloer, gevarieerd & gezond eten is een belangrijke factor. 

GEZOND | GEVARIEERD | EFFICIËNT | PRODUCTIEF | SCHERP

Vitaliteit op de werkvloer

Voor een efficiënte en productieve werkdag is gevarieerd en gezond eten een belangrijke factor. Naast het ontbijt is daarbij de lunch even zo belangrijk. Om goed te functioneren en om je taken goed te kunnen uitvoeren heb je voldoende energie nodig. Uit een Brits onderzoek blijkt dat de productiviteit van werknemers die hun lunch overslaan rond drie uur ’s middags aanzienlijk daalt. Door deze grote daling verliest een medewerker maar liefst veertig minuten werktijd! De vitaliteit op de werkvloer gaat dramatisch achteruit wanneer er geen aandacht is voor gevarieerd en gezond eten.

Regelmatig gezonde voeding heeft wel degelijk invloed op intelligentie, leervermogen, concentratie, het geheugen en de vitaliteit op de werkvloer. Je ervaart minder stress en je energieniveau blijft op peil. Je voelt je beter, zit lekkerder in je vel en bent minder vatbaar voor ziektes. Dus wil je jouw werkdagen optimaal gebruiken, dan is gezond en regelmatig eten erg belangrijk!

 

vitaliteit op de werkvloer, sportvrouw
pura-go-assortiment-mini-market-02

Door de dag heen gezond eten betekent 25% meer kans op betere werkprestatie en een dag die 20% productiever wordt. Dit blijkt uit een studie van de Health Enhancement Research Organisation (HERO), de Brigham Young University en het Center for Health Research.

“LUNCHEN MAAKT JE PRODUCTIEVER EN SCHERPER”

Ook klaar met alleen maar ongezonde snacks of elke dag dezelfde stapel boterhammen? Gezond en gevarieerd ontbijten, lunchen en snacken op het werk maakt je productiever en scherper en werkt bovendien stres verlagend. Tijd voor een gezonde bedrijfsontbijt en lunch. Maar hoe integreer je deze succesvol in je organisatie? Hoe zorg je ervoor dat de vitaliteit op de werkvloer omhoog gaat? Met andere woorden hoe zorg je ervoor dat je werknemers emotioneel, fysiek en metaal sterk worden en zijn. Wij helpen je daarmee graag!

Hoe? De keuze is reuze…

Veel organisaties zijn nog van het ‘snel even wat eten en weer aan het werk’. Door deze cultuur wordt er niet altijd evenveel aandacht besteed aan gezond en verantwoord eten. Door het aanbod in de bedrijfscatering te heroverwegen en goede alternatieven aan te bieden, zullen medewerkers sneller een gezonde maaltijd nuttigen. Het directe gevolg hiervan is dat medewerkers scherper en productiever te werk gaan.

Bij PURA GO hebben wij een breed assortiment aan producten en stemmen wij vooraf met onze opdrachtgevers af wat de belangrijkste factoren zijn. Hierbij nemen wij natuurlijk graag een adviserende rol aan. Uiteindelijk is voeding een belangrijke factor binnen een organisatie! Zo hebben wij n.a.v. deze resultaten een PURA GO met vers bereiding ontwikkeld. Binnen deze vorm van catering kunnen de werknemers de hele dag genieten van een gezonde snack en wordt er tijdens de belangrijke lunchuren een verse lunch verzorgd.
Met onze PURA GO minimarket hebben wij een breed assortiment aan gezonde producten. Van een smoothie met de dagelijkse vitamines tot een poke bowl met alle ingrediënten uit de schijf van vijf.
Daarbij maakt ons concept het mogelijk om meerdere malen per dag een tussendoortje te nemen. Hierdoor wordt regelmatig en gevarieerd eten peanuts. De PURA GO minimarket is een self-service concept waardoor je altijd in de gelegenheid bent om iets te gaan eten en/of drinken.

 

Grab & Go naam met groen
Assortiment gezonde automatencatering

Tips voor het aanbieden van gezond eten.

  1. Zorg dat er voor elk wat wil is met een divers aanbod. Denk aan verschillende soorten broodjes, gerechten, salades en soepen. Door het aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren, kun je medewerkers aanmoedigen iets nieuws te proberen.
  1. Zet borden neer, waar je iedere dag iets op kunt schrijven en tekenen.Teksten als zoals favoriet van de week, gezondste gerecht en vol met de schijf van vijf zorgen al snel voor meer variatie. Hier helpen onze gastvrije medewerkers natuurlijk graag bij!
  1. Bied gezonde voeding aan buiten de bedrijfskantine. Door ook buiten de bedrijfskantine gezonde voeding aan te bieden zijn medewerkers sneller geneigd iets te nuttigen. Zet bijvoorbeeld een fruitmand neer op elke afdeling of richt een klein barretje in waar de medewerkers een gezonde smoothie kunnen afhalen. Ook met automaten kun je op verschillende locaties gezonde voeding en drinken aanbieden.

Met deze mogelijkheden maak je gezond en gevarieerd eten en drinken makkelijk en leuk voor iedereen. Hierdoor stijgt de vitaliteit op de werkvloer gestaag. 

Willen jullie ook meer vitaliteit op de werkvloer?

Heb je interesse gekregen in gezonde, gevarieerde en lekkere catering voor jullie organisatie? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!
Onze medewerkers adviseren jullie graag over de verschillende mogelijkheden en maken graag een voorstel op maat om ervoor te zorgen dat ook jullie vitaliteit op de werkvloer omhoog gaat. 

Uiteraard moet je altijd doen wat bij je bedrijf past! Dus kijk gerust rond op onze website en bekijk de mogelijkheden. Wellicht kunnen onze collega’s van LaVie Catering nog iets voor jullie en jullie medewerkers betekenen!