¿Heel veel gestelde vragen?

In een PURA GO minimarket hoef je zelf niet te investeren. De koelingen, de schappen-kasten, de kassa en al het andere dat er nodig is, wordt op huurbasis geplaatst. De opdrachtgever moet zorgen dat er op de benodigde plekken stroom zit en dat is alles.

Vanaf het moment dat de opdracht is verstrekt is de doorlooptijd ongeveer vier tot zes weken. Op een bepaald moment in het voortraject komen technische mensen van PURA GO op uw locatie kijken en maken een implementatieplan.

Om de juiste dynamiek te krijgen in een micromarket moeten we een compleet assortiment aanbieden. Dit zijn dus altijd broodproducten, salades, snacks, maaltijden en al het andere dat u op onze assortimentslijst aantreft. U heeft wel de keuze om bijvoorbeeld de cadeau- en supermarkt artikelen niet aan te bieden. Om meer traffic te genereren is het wel de bedoeling frisdrank en zoetwaren aan te bieden.

Dat is absoluut mogelijk en sterker nog een deel is al vegetarisch en vegan. (klik hier)

De kosten van de derving zijn voor de opdrachtgever, voor u dus. PURA berekent alle producten aan u door en u krijgt daarentegen alle omzet uit de shop gecrediteerd. Bij de meeste opdrachtgevers wordt er tussen de prijs die u betaalt en de prijs die de gebruiker betaalt voor de producten, een klein percentage ingerekend. Op die manier krijgt u in elk geval een deel van de derving of alles vergoed.

Om het gezonde eten te stimuleren hebben we een aantal instrumenten bedacht. Zo hebben we op de gezondere producten een stickertje zitten met de tekst “een betere keuze”. Gebruikers van de micromarket worden er zo op geattendeerd dat er voor een bepaalde snack een betere keuze voorhanden is. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om bijvoorbeeld gezondere producten in prijs te reduceren en de ongezonde producten daarentegen wat duurder te maken.

Om de kwaliteit te waarborgen, raden wij dit af. Bovendien hebben wij geen controle over het extra verbruik, waardoor juist aanvullen lastig wordt.

Wij hebben servicemedewerkers in dienst die elke dag, of zoveel dagen per week zoals is afgesproken, de PURA GO micromarket komen servicen. Zij controleren de datums van de producten, maken de micromarket schoon en vullen hem bij. U heeft er geen omkijken naar.

We hebben een maaltijdcyclus met 38 verschillende maaltijden. Deze maaltijden zitten ook in een PURA GO micro market. De maaltijden zijn geschikt als overwerkmaaltijd en gemakkelijk op te warmen in de magnetron, maar ook om mee naar huis te nemen.

Ja, wij hebben bijna een landelijke dekking.

Er wordt continu nagedacht over duurzame verpakkingen en het reduceren van plastic, maar de voedselveiligheid en kwaliteit spelen een belangrijke rol.

Veel van onze verpakkingen zijn van plastic en daarom zijn we kritisch naar de soorten plastic die gebruikt worden. In het onderzoek van ING uit 2019 ‘Plastic verpakkingen in de voedingssector’ wordt er ook geconcludeerd dat er geen eenduidige oplossing is om de plastic puzzel te lijf te gaan. Wij kijken kritisch naar onze producten en verpakkingen en hebben daarom een speciale leverancier in de arm genomen, deze levert (B)OPP folie. Deze folie is door zijn unieke eigenschappen erg breed recyclebaar. Door deze folie te gebruiken blijven onze producten vers en beschermt tegen vocht en zuurstof.

Wij stimuleren duurzaamheid en gezondheid binnen onze bedrijfsvoering en bij onze opdrachtgevers. Dit betekent dat er bij het inkopen van producten goed wordt gekeken naar zowel een gezonder alternatief als producten die duurzaam worden geproduceerd. We zien in de markt dat veel bedrijven dit belangrijk vinden en aandacht besteden aan gezonder eten, maar ook graag producten consumeren die duurzamer geproduceerd worden. Wij bieden geen standaard producten, maar voorzien in de unieke behoefte van de opdrachtgever (configure-to-order). Wij gebruiken hierbij altijd de duurzaamste materialen omdat wij actief het MVO uitdragen. Een onderdeel van een PURA GO micromarket is het afvoeren van de verpakkingsmaterialen. Middels een afvalmodule met drie afvalbakken scheiden wij het plastic, het papier en het restafval. Het restaval willen we graag in uw container achterlaten en het papier en plastic nemen wij mee om het op de juiste wijze af te voeren.